top of page
  • Skribentens bildFPKE

Att lära känna Gud


Att lära känna Gud är den största upplevelse och gåva som en person kan få uppleva eller ta emot i livet. Det är då som vi lär känna oss själva på riktigt. Det är ett möte med vår skaparen som ger oss insikt om varför tidigare i vår liv har det alltid känns något sorts tomhet och ensamhet. Om varför så många hemska saker inträffar, om vad är syfte med vår skapelse och om vad som kommer att ske.


GUD börjar med att jobba i den innersta delen av vår hjärta, i vår intimitet med Honom, just i de ögonblick då vi stänger våra ögon och öppna vår hjärta. Det är då vi får det vi har längtat efrer genom åren; förståelse, kärlek, närvaro, lyhördhet, hopp och fred . Vi möter vår synd rakt framför oss, förstå varför vi har handlat som vi gjort, bli förlåtna och förlåter oss själva, vilket befria oss av skuldkänsla och skam för att börja bygga ett bättre imorgon där det finns glädje och fred. Vi är inte längre ensamma, Han är med oss; vi är inte längre rädda, Han är vår beskyddare; vi har inte fel längre, Han är vår sanning; vi lever inte längre i mörkret, Han är vår ljus.


Han visar oss hur mycket vi är värd och då börjar vi vara mana om oss själva. När man inser att man är värdefull och att ens liv har ett syfte, accepeterar man även att det behövs vägledning, att bli forma så att ingenting går till spillo och att man hittar i Guds ord alla verktyg för att leva upp till sin fullo.

1 petrusbrevet 2: 9-11


Men att vandra med GUD innebär inte ett problemfri liv utan det innebär att i alla omständigheter har du en borg som är där för dig, som tar hand om dig och att de omständigheter är nödvändiga för att din förhållande med GUD ska förstärkas, för att du ska växa och bli starkare. Du är aldrig ensam längre GUD är med dig och allt har en mening och den mening är du ska bli frälst.

Jakobs brev 1: 2-4


Omfamna Guds hand och släpp inte taget oavsett om det regnar och stormar, du är värdefull för honom och Han tar hand om dig, ibland är regnet nödvändigt för att kunna uppskatta solen och för att blommor ska få sin näring. Att vandra vid Honom betyder att du är trygg och fullständigt , älskad och omhändertagen och att du kan vara ärligt och dig själv i alla läge.


" Vi vet att allt samverkar till det bästa för dem som älskar Gud, som är kallade efter hans beslut".

Rom 8:28

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page