top of page
  • Skribentens bildFPKE

Livets bandMed lena band drog jag dem, med kärlekens band. Jag var för dem lik den som lättar oket över deras nackar, jag böjde mig ner till dem och gav dem mat. Hosea 11:4


Ett band är ett redskap som används för att kunna binda ihop två saker. Vi människor har olika band som binder ihop oss till våra nära och kära. Men dessa band kan ibland brytas pga. svek. Gud däremot har ett band som är starkare än metall eller något annat känd ämne på jorden. Detta band är kärleken.


Gud på många sätt hade talat till israels folk och hade välsignat dem mycket. Men Israel handlade alltid trolöst mot Gud. Men Gud visade sin kärlek genom att kalla på dem och säga att han var som en far för dom. Än idag kallar Gud på människan så att de kommer till honom. Dock drar sig många undan och sviker Guds kärlek. Men eftersom kärlek är ett stark band kan den inte brytas lätt, Gud visar fortfarande sin kärlek för oss: Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son, för att var och en som tror på hon inte ska gå förlorad utan ha evigt liv (Joh 3:16).

Detta visar att Guds kärlek har inga gränser. Även om människan sviker Gud och vänder honom ryggen, finns ett band som drar oss till Honom, detta är hans kärlek. Det är ett band som man kan ta tag i när vi befinner oss i den djupaste sorgen. Detta band funkar som ett livlina för oss. Den väver oss tillsammans med Gud.

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page